2015. szeptember 20., vasárnap

Házi müzliszelet
 

Nagyon kevés ráfordítással árban verhetetlen, és mindenféle adalékanyagot mellőző müzliszeletet készíthetünk pillanatok alatt. Az olajos magvak rendszeres fogyasztása az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk egészségünkért, a sokféle vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak, a legtöbbjüknek nagyon-nagyon magas a kalcium tartalma is, így laktóz és tejcukor érzékenyeknek különösen jó ezek fogyasztása.
 
Egy nagy keverőtál kell csak hozzá, valamint tetszőleges alkotóanyagok, ha olcsóbb változatot szeretnénk:
- zabpehely (bármilyen változatot készítünk, ez a müzliszelet "teste"), natúr napraforgómag, lenmag, mazsola kerülhet bele
Drágább változathoz tetszés szerint:
- aprított dió, szezámmag, aprított mandula, bármilyen aprított aszalt gyümölcs, kókuszreszelék is kerülhet
- ami összetartja a magvakat mennyiségtől függően egy-két tojás, méz (ízlés kérdése, de azért jó pár evőkanál kell hozzá!), és olaj.
 
A lényeg, hogy egy ragacsos masszát kapjunk, nem feltétlenül kell összeállnia, a lényeg, hogy egy sütőpapírral bélelt lapos tepsin vékonyra ki tudjuk nyomkodni a kezünkkel, majd 100 fokos sütőben alul-felül sütéssel kb. egy órán, másfél órán keresztül kell sütni. Összevágni csak kihűlt állapotban lehetséges!
 
Ha valaki ínyenc a kihűlt végeredményt csokival leöntheti, sportolás előtt egy-két szelet teljesen ideális energiaszeletként!
 
Mi szeretjük gyümölcsökhöz, joghurthoz enni, és persze nassnak is. Ha tudunk önmérsékletet tartani, akkor süteményes dobozban egy-két hétig eláll hűvös helyen.


 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése