2015. augusztus 28., péntek

Fürdőgolyók II.

Azt hiszem sikerült megtalálni, illetve kikísérletezni a receptet. Pillanatok alatt megkeményedik, pezseg, formálható, illata csodálatos.
 
Hozzávalók:
- 1 rész szódabikarbóna (pohárral mértem ki, és arányosítottam hozzá a citromsavat)
- 1/3 rész citromsav
- 1 evőkanál olaj (mandula, levendula)
- 1 evőkanál keserűsó
- Néhány csepp illóolaj
- Két-három csepp ételfesték
 
Miután új szódabikarbónát bontottam, ehhez kellett a víz, valószínű az előző már kötött magához nedvességet, így nem kellett hozzá víz, de a folyadékkal óvatosan bánjunk! Kiskanállal adagoljuk hozzá, vagy még inkább szinte cseppenként, amíg formázható állagú (nedves homok) masszát kapunk, ezt szilikonformákba tehetjük, vagy kezünk által golyókat készíthetünk. Mivel nem kezd el pezsegni (ez a lényeg!!!), így tényleg fél óra alatt megkeményedik, nem kell napokat várni rá. Ha elkezd pezsegni, túl sok vizet kapott, és tényleg sokkal hosszabb idő kell hozzá, hogy kiszáradjon, azonkívül már pezsegni sem fog a vízben, mert keményedés közben folyton pezseg, majd egyszer abbahagyja és kiszárad. Ezt is felhasználhatjuk, kidobni ne dobjuk semmiképpen, hiszen az alkotóanyagok értékesek, fel fog a vízben oldódni, csak a pezsgés élményéről már lemaradtunk.
 
Kék színű fürdőgolyók levendulásak, a zöld színűek eukaliptusz-kakukkfüvesek (igazi megfázás elleni fürdőgolyó!), a sárgák citromfüvesek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése