2015. augusztus 28., péntek

Ajándékötlet lázban

Akinek gyereke van, annak mindig jól jön egy ajándékötlet. Persze a reklámok rárontanak a gyerekekre, akik fogékonyak is sajnos rájuk, és kezdődik a kérés, a nyüszögés, a sírás... szülőként pedig nehéz ellentmondani. Én ezt megelőzve sokszor s.k. ajándékokkal rukkolok elő, a meglepetés erejével hatva, és ha nem is  mindig, de jó néhányszor már én kerültem ki győztesen!
 
Messze még a Télapó, a Karácsony, de nálunk minden Újévkor kezdődik az ajándékozási dömping, ami kitart tavaszig. Nincs hét, hogy ne ennénk tortát, ne fújnánk gyertyát, vagy néznénk elragadtatva a tüzijátékot a tortákon.
És szeretek egyedi ajándékot adni. Feltéve, ha van rá időm. Sőt írom egész évben a személyre szóló ötleteket, egy-egy elejtett mondat, egy óhajtás, és már memorizáltam is.
 
Idén kifejezetten szeretnék (igen, igen anyagi okok miatt is) öko-karácsonyozni, a gyerekeknek saját magam, magunk által elkészíthető ajándékokat adni (persze lesz egy fő ajándék, amire várnak hónapok óta eddig türelmesen!!!), de több apró meglepetés a fejemben sorakozik. Ezen ajándékokkal egyetlen "baj" van, hogy időigényesek, és időben el kell kezdeni a kivitelezést, óvoda-iskolaidőben mindig jön egy-egy betegség, mindig van egy-két különóra, egyéb tennivaló, és én az adventi időszakban már csak sütiket készíteni, csomagolni, gyertyákat gyújtani, a Betlehemet és a karácsonyi fényeket minden nap megnézni, karácsonyi zsoltárokat énekelni... szeretek.
 
A gondolataim közepében jelenleg a következő ajándék-ötlet jár. A gyerekeimhez hasonló, természetet és állatokat, növényeket szerető gyerkőcöknek ez az ajándék ötlet tuti befutó: Explorer Kit a talányos angol megnevezése, vagyis egy Felfedező Szett. Ha korban még kisebb, kezdetnek elég bele tenni egy nagyítót, csipeszt, ollót, madzagot, elemlámpát, néhány tégelyt, később iránytűt, távcsövet is kaphat hozzá, vagy noteszt, tollat, kést, mérőszalagot... hálót is akár. A saját Felfedező Szettünk elkészültéről beszámolok természetesen! Szeretném megjegyezni, hogy néhány alapvető dolgot tartalmazó hasonló szettet már láttam internetes játékwebáruházban többezer forintért.
 
Addig is néhány nagyszerű ötletet összegyűjtöttem, nézzétek meg, és hátha kedvet kaptok néhány DIY ajándékhoz!

https://www.pinterest.com/rpsij/present-tips-for-kids/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése